JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Eurofins raziskave okolja Slovenija >> Novice >> 1. brezplačni e-seminar 22.3.2022: Voda in zakonodajni okvirji v Sloveniji

1. brezplačni e-seminar 22.3.2022: Voda in zakonodajni okvirji v Sloveniji

Sidebar Image

Brezplačni e-seminar: Voda in zakonodajni okvirji v Sloveniji

E-seminar bo potekal v torek, 22.3.2022 s pričetkom ob 10:00, preko spletne platforme Microsoft Teams.

Ob 30. letnici delovanja Eurofins ERICo Slovenija d.o.o. vas vabimo na e-seminar, ki bo potekal ob svetovnem dnevu voda, na temo Voda in zakonodajni okvirji v Sloveniji.

Strokovnjaki iz podjetja Eurofins ERICO Slovenija d.o.o. vam bomo predstavili osnovne zakonodajne okvirje s področja podzemne, pitne in odpadne vode, zahteve nadzora nad kvaliteto le-teh ter vplive industrializacije na najpomembnejši vir pitne vode - podzemne vode.

Prijava na brezplačni e-seminar

Program

- 10:00 – 10:10

Direktor Matej Šuštaršič

Predstavitev podjetja Eurofins ERICO Slovenija d.o.o., največjega zasebnega laboratorija v Sloveniji.

- 10:10 – 10: 30

Polona Druks Gajšek, univ. dipl. inž. kem. inž.

Podzemna voda kot največji vodni vir.

- 10:30 – 10:50

Špela Furar, univ .dipl. mikrobiolog

Pitna voda in nadzor.

- 10:50 – 11:20

Polona Druks Gajšek, univ. dipl. inž. kem. inž.

Zakonske zahteve in ukrepi za preprečevanje onesnaženja voda.

- 11:20 – 11:30

Odmor

- 11:30 – 11:40

Direktor Matej Šuštaršič

Prihodnost na področju voda.

- Diskusija

Predavatelji

Polona Druks Gajšek, univ. dipl. inž. kem. inž.

Polona Druks Gajšek je diplomirala na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani - smer kemijska tehnologija. Leta 2000 se je zaposlila v Eurofins ERICo Slovenija d.o.o. oziroma njegovemu predhodniku ERICo, Inštitut za ekološke raziskave. Je strokovnjakinja na področju poznavanja okoljske zakonodaje,  zakonsko predpisanih monitoringov vod in terenskega preskušanja.  Odgovorna je za  izvedbo celovitih okoljskih monitoringov, izdelovalo/svetovanje pri pridobitvi okoljevarstvenih dovoljenj, izdelavo izhodiščnih poročil v okviru Uredbe IED, sodeluje pri izdelavi poročil o vplivih na okolje.

Špela Furar, univ .dipl. mikrobiolog

Špela Furar je leta 2010 diplomirala na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani iz univerzitetnega programa Mikrobiologija. Tekom študija je pridobivala znanja iz okoljske in sanitarne mikrobiologije ter praktično znanje pridobivala v laboratorijih po Sloveniji. Na Eurofins ERICo Slovenija je zaposlena od l. 2020, kjer je odgovorna za vodenje projektov v zvezi s pitno vodo. S svojo zaposlitvijo je vzpostavila nov mikrobiološki laboratorij za pitno vodo, za katerega je tudi strokovno odgovorna.