JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Eurofins raziskave okolja Slovenija >> Novice >> Nepovratna finančna sredstva za izgradnjo male komunalne čistilne naprave – MKČN

Nepovratna finančna sredstva za izgradnjo male komunalne čistilne naprave – MKČN

Sidebar Image

Mala komunalna čistilna naprava, je naprava za čiščenje komunalne odpadne vode na lokaciji kjer priključek na javno komunalno omrežje ni mogoč. V Sloveniji poznamo več ponudnikov, ki bodo poskrbeli, da bo vaša naprava ustrezno vgrajena, v podjetju Eurofins ERICo Slovenija, pa bomo naredili prve analize, ki bodo korak bližje k znižanju okoljske dajatve.

Tudi letos so nekatere občine razpisale subvencije za delno povrnitev stroškov vgradnje nove male komunalne čistilne naprave, v pomoč pa vam je lahko tudi EKO SKLAD.

Kaj so vaše naloge, ko je MKČN nameščena?

Investitor oziroma upravljavec MKČN mora v okviru prvih meritev (prve meritve mora izvesti pooblaščeno podjetje s strani pristojnega ministrstva), ki jih za vas izvedemo v našem podjetju, na iztoku iz MKČN zagotoviti meritve za tiste parametre onesnaženosti, za katere so za to MKČN predpisane mejne vrednosti

 – največkrat KPK in BPK5 za MKČN, ki se nahajajo izven meja aglomeracije. Prve meritve se izvedejo v obdobju 3 mesecev do 9 mesecev po vgraditvi in pri polni obremenitvi obratovanja MKČN, vi pa nato predložite analizno poročilo izvajalcu javne službe. Na osnovi tega dokumenta vas izvajalec javne službe vpiše v bazo MKČN in posledično se za vas zniža plačevanje okoljske dajatve za odvajanje odpadne vode za 90 %.

V kolikor imate dodatna vprašanja ali pa potrebujete ponudbo se lahko pri nas obrnete na dr. Zdenko Mazej Grudnik ali Rožleta Kaučiča.

Zdenka Mazej Grudnik

E: zdenkamazej@eurofins.com

T: +386 3 898 19 58

M: +386 31 360 639

Rožle Kaučič

E: rozlekaucic@eurofins.com

T: +386 3 898 19 83 

M: +386 65 557 494