JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Eurofins raziskave okolja Slovenija >> Novice >> Nove raziskave-novi podatki

Nove raziskave-novi podatki

Sidebar Image

Londonski znanstveniki so sporočili - imunost na Covid-19 pri tistih, ki so bolezen preboleli, traja zgolj nekaj mesecev.

V prvi tovrstni raziskavi, ki jo je vodila Dr. Katie Doores iz oddelka za imunologijo in mikrobiologijo na londonski univerzi King's College in je bila nedavno objavljena tudi na spletni strani Medrxiv, so znanstveniki potrdili, da se imunost oziroma protitelesa, ki jih naše telo tvori proti virusu, ohranjajo kratek čas. Osebe so po treh tednih od okužbe imele najvišji nivo protiteles za borbo proti virusu, nato pa je začela njihova prisotnost padati. Rezultati študije so pokazali, da je imelo po 90 dneh zgolj 16% ljudi še vedno visoko raven protiteles, medtem, ko je pri ostalih pričela padati ali pa protiteles v organizmu sploh niso imeli več.

Raziskava potrjuje, da naš imunski sistem ni sposoben na daljše časovno obdobje proizvajati oziroma regenerirati protiteles, posledično pa znanstveniki predvidevajo tudi, da se bo podobno zgodilo s cepivom, ki bi lahko bilo učinkovito zgolj kratek čas.

Prav zaradi takšnih ugotovitev je toliko bolj pomembno, da zaščitite vaše zaposlene in stranke. S programom SAFER@WORK vam naši strokovnjaki naredijo pregled kritičnih točk v podjetju in vam pripravijo načrt,  kako jih odpraviti.

 Vir: https://www.kcl.ac.uk/news/covid-19-antibodies-decline-over-time

Preberite tudi: Virus se širi po zraku – razdalja večja od 10 metrov